Naš tim

Profesionalnost i odgovornost prema poslu

Navedena kancelarija, uspješno obavlja advokatsku djelatnost od 2004.godine, na čelu sa Advokatom Advijom Hodžić, koja je prije toga obavljala sudijsku funkciju kao sudija Suda Udruženog rada BiH do juna 1992 godine, sudije Opinskog suda u Tuzli, sudije Kantonalnog suda u Tuzli na poslovima registra, stečaja, likvidacije, privrednim sporovima, u periodu od 1997-2003.godine, te na poslovima pomoćnika ministra pravde u periodu od 1993-1997.godina.

Dugogodišnji je aktivni član Regionalne advokatske komore Tuzla gdje je obavljala ili i dalje obavlja različite funkcije.

Azra Hodžić

Azra Hodžić rođena je 12.01.1987. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Po završetku Mediciniske škole , upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, koji završava 2012. godine.
U periodu od 2012. godine do 2015. godine obavlja poslove advokatskog pripravnika, a u periodu od 2015.godine do 2019. godine i advokatskog stručnog saradnika u advokatskoj kancelariji Hodžić Advija advokata iz Tuzla. Pred Komisijom za polaganje pravosudnog ispita Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, u junu 2015. godine je položila pravosudni ispit.
Pred Komisijom za polaganje advokatskog ispita Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine, položila je advokatski ispit u aprilu 2016. godine.
U Imenik advokata upise se 2019.godine gdje kao advokat  nastavlja zastupati  i ostvarivati interese svoji klijenata u različitim oblastima prava.
Smatra da advokat mora biti kreativan u svom poslu i da mora znati zaobići prepreke koje se pred njega postave dok ostvaruje ciljeve svoje stranke. Pored pružanja kvalitetne usluge, to su odlike advokata za koje držim da su najbitnije. Prisustvovala je brojnim konferencijama i seminarima na kojima se usavršavala u oblastima porodičnog, građanskog, privrednog i stvarnog prava. Dugogodišnji je aktivni član Regionalne advokatske komore Tuzla gdje je obavljala ili i dalje obavlja različite funkcije.

Advija Hodžić

Biografija.

Pozovite nas!
ILI

Zakažite besplatne konsultacije online