Advokatska kancelarija Hodžić

Advokatska kancelarija Hodžić pruža usluge pravne zaštite i savjetovanja fizičkih i pravnih lica.

Bulevar 15. maj bb, Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 254 100

Profesionalnost i odgovornost prema poslu

Advokat Azra Hodžić

Advokatska kancelarija Hodžić pruža usluge pravne zaštite i savjetovanja fizičkih i pravnih lica. Iskustvo, profesionalnost i posvećenost svakom klijentu i predmetu osnovni su principi poslovanja kancelarije.

Strogo poštujem principe profesionalne tajnosti te izbjegavam poslove u kojima postoji konflikt interesa. Profesionalno izvršavavam naloge klijenata uz maksimalno poštovanje interesa klijenata i pridržavam se kodeksa advokatske etike.

18 godina iskustva

18 godina iskustva u raznim pravnik zastupcima.

Poštujemo rokove

Unatoč prebukiranosti i velikog zainteresovanja trudimo se sve naše klijente da ispoštujemo.

Oblasti rada

Imovinsko i ugovorno pravo

Advokatska kancelarija Hodžić bavi se zastupanjem fizičkih i pravnih lica u svim vrstama imovinskih sporova ( obligaciono pravnih, porodično pravnih, nasledno pravnih i dr.) kao i u izradi svih vrsta ugovora (u. o doživotnom izdržavanju, sastavljanje testamenata, kupoprodaja pokretnih stvari, u. o zakupu i dr.).

Naknada štete

Iskustvo u zastupanju osiguravajućih društava omogućilo nam je sagledavanje svih problema u ovoj pravnoj oblasti. Oštećeni koji je pretrpio materijalnu ili nematerijanu štetu, uz našu stručnu pomoć dolazi u ravnopravan položaj sa osiguravajućim društvima i na brz i efikasan način dolazi do pripadajuće naknade.

Radno pravo i radni sporovi

Kapitalistički društveni sistem sa sobom je donio bezpoštedni poslovni odnos između poslodavca i radnika. Bilo da ste na strani jednog ili drugog, advokatska kancelarija Marjanović je tu da vam pruže stručnu pomoć u cilju zaštite vašeg prava.

Stvarnopravni i zemljišnoknjižni sporovi

Dugogodišnje iskustvo i praksa u ovoj oblasti rezultiralo je specijalizacijom advokatske kancelarije za ovu vrstu sporova. Neuređenost zemljišnoknjižnog stanja, te vođenje dvostruke evidencije nekretnina dovelo je do čestih sporova koji se samo uz poznavanje stvarnopravnih instituta i istorijata kretanja zakonskih propisa mogu kvalitetno rješavati.

Privredno pravo

U okviru naše djelatnosti bavimo se osnivanjem i pomoći pri upravljanju svih vrsta pravnih lica, preduzetnika te udruženja i fondacija. Bliska saradnja sa knjigovodstvenim biroima, te konsultantskim firmama otvara mogućnost da na jednom mjestu završite sve što je potrebno za početak rada, ali i dugo uspješno poslovanje.

Krivično i prekršajno pravo

Advokatska kancelarija uspješno se bavi odbranom i zastupanjem optuženih u krivičnom i prekršajnom postupku pred sudovima BiH.

Advokatska kancelarija Hodžić

Zašto klijenti biraju nas?

Odlični uspjesi

U našoj dugogodišnjoj isktoriji stekli smo velike pravne pobjede. Za nas poraz nije rješenje.

Stručnost i odgovornost

Svakom prolblemu pristupamo maksimalno profesionalno sa dozom odgovornsti.

Besplatne konsultacije

Konsultacije su besplatne! Obratite nam se da pokušamo zajedno naći rješenje.

2000+

Konsultacija

93%

Uspješnost

40+

Advokata i partnera

20mlns

Povrat troškova za klijente

Pozovite nas!
ILI

Zakažite besplatne konsultacije online

Naš uspjeh

Naši klijenti su naš najveći uspjeh

Advokatska kancelarija Hodžić se izdvaja od ostalih zbog maksimalne posvećenosti klijentu, kao da je jedini!
Shirley Parker
United States
Gospodin Hodžići mi je mnogo pomogao da razrešim situaciju vezanu za status na mom radnom mestu. Mudrim, odmerenim savetima, a pre svega velikom stručnošću, pomogao mi je da realno sagledam sve uslove i praktično našao solomonsko rečenje. Pružena mi je velika profesionalna, ali i izuzetno važna ljudska podrška.
Terry Franklin
United States